За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку півмільйона людей у світі помирають внаслідок серцево-судинних хвороб, що розвинулися через надмірне споживання трансжирів.

Згідно прогнозів ВООЗ, протягом наступних 25 років можна врятувати понад 17 млн життів і запобігти збільшенню кількості серцевих нападів удвічі, якщо вилучити штучно вироблені трансжири з продуктів харчування.

Маргарини та кулінарні жири промислового виробництва почали застосовуватися в продуктах наприкінці 19 століття як заміна дороговартісних тваринних жирів, наприклад, вершкового масла. Їх додають до продуктів харчування, аби продовжити термін зберігання та змінити структуру рослинних жирів, необхідних для кулінарної обробки. Знадобилося століття, аби довести негативний вплив трансжирних кислот на здоров’я людей. Дослідження підтвердили зв’язок між споживанням трансжирних кислот та ішемічною хворобою серця, яка може призводити до передчасної смертності. Є докази, що споживання трансжирів підвищує рівень «поганого» холестерину й водночас  знижує рівень «хорошого». Перелік недуг, які спричиняє споживання трансжирів, включає також ожиріння, рак, діабет та розлади імунної системи.

Чому необхідно обмежити вміст трансжирів у раціоні українців і з чого почати?  https://bit.ly/3IHSWTs

Дослідження КМІС "Думки і погляди населення щодо трансжирів"  https://bit.ly/30d8D3m

 Необхідно обмежити вміст трансжирів у харчових продуктах в Україні!

 Більше інформації https://www.facebook.com/vinocgz 

Більше статей